Winkelwagen
Checkout Secure
Gratis verzending

Contact

Info@sofiasposterart.nl

Ma-Vr 09:00-18:00

Materialen

november 20, 2020 0 reacties

Inleiding

Naast het kiezen van de perfecte print voor je huis en je poster is het ook belangrijk om een materiaal te kiezen. Hier bij Sofia’s posterart hebben wij de keuze uit verschillende materiaal soorten, voor de poster. Deze bestaan uit:

 • Plexiglas;
 • Aluminium;
 • Canvas.

  Elk materiaal brengt zijn eigen eigenschappen en sfeer met zich mee voor in je huis. In deze blog laten wij precies zien wat de voor- en nadelen zijn van elk materiaal en welke uitstraling de verschillende materialen geven aan je huis.

  Samenvatting

  In deze blog maken we onderscheid tussen de verschillende materialen die gebruikt worden voor onze producten. De producten die aanbod komen zijn Aluminium, Plexiglas en Canvas. Al deze materialen brengen bepaalde eigenschappen mee die jouw interieur een extra effect geven. Uit dit artikel komt naar voren dat Plexiglas is een elegant materiaal dat je foto's behoorlijk wat extra intensiteit kan geven, wat een prachtig elegante sfeer creëert voor je interieur. Aluminium creëert een meer industriële look voor in huis, met name zwart- wit afbeeldingen komen echt tot hun recht met aluminium. Last but not least hebben we canvas, canvas is geweldig om een diepte effect te creëren, wat voor een levendige sfeer zorgt in huis. Uiteindelijk berust het allemaal op persoonlijke smaak en wat het beste past bij jouw interieur.

  Inhoudsopgave

  1. Welke materialen zijn er?

  1.1 Wat zijn de voor- en nadelen van Plexiglas

  1.2 Conclusie

  2. Aluminium

  2.1 Wat zijn de voor- en nadelen van Aluminium

  2.2 Conclusie

  3. Canvas

  3.1 Wat zijn de voor- en nadelen van canvas?

  3.2 Conclusie

  4. Conclusie overall 

  1. Welke materialen zijn er?

  Laten we beginnen met Plexiglas, plexiglas is een materiaal dat ervoor zorgt dat je poster echt tot leven komt. Wat plexiglas zo bijzonder maakt is dat het een diepte effect creëert. Zo heeft elke poster van plexiglas een extra unieke uitstraling. Zoals de prachtige glans die van de plexiglas posters afspat maakt het echt een heel bijzonder materiaal. Een bewolkte of een zonnige dag geven de poster een geheel andere uitstraling. Door de continue veranderende lichtval veranderd de sfeer mee.

  Plexiglas posters zie je niet elke dag. Maak dus elke ruimte in huis helemaal speciaal met unieke kunst aan de muur. Deze vorm van kunst is de nieuwste trend op het gebied van wanddecoratie. De meeste werken zijn geprint op een plexiglas plaat van ongeveer 5 mm.

  Plexiglas komt in twee verschillende lay-outs, helder en wit plexiglas. Het verschil tussen de twee is kortgezegd heel simpel: helder plexiglas schijnt enigszins door, waardoor je de muur of de ruimte achter de foto ook nog kunt zien. Plexiglas met een witte coating heeft strakkere en hardere kleuren, is niet transparant en geeft de poster een professionele uitstraling met veel meer diepte en glans. Het grote verschil in hoe jouw foto wordt aangebracht op deze twee soorten plexiglas is het volgende: Als je kiest voor de witte coating optie, dan wordt de foto aan de achterkant van het plexiglas geprint en als de print er volledig opstaat wordt hier naderhand een extra witte laag overheen gecoat. Dit is een licht doorlatende coating waardoor de afbeelding extra diepte krijgt  wanneer hier licht (vanachter) op schijnt. Bij de heldere variant blijft alles wat wit is in de foto transparant. Ook hier wordt de foto op de achterkant geprint, maar wat wit is in de afbeelding blijft doorzichtig waardoor je op die plekken door de afbeelding heen kunt kijken. Kies je voor een foto op helder plexiglas? Dan is het wel het mooist wanneer je deze voor een witte muur hangt. Denk daarom goed na over de plaats waar je jouw afdruk wilt ophangen. Dit heeft invloed op hoe de foto uiteindelijk aan de   wand zal staan!

  1.1 Wat zijn de voor- en nadelen van Plexiglas

  Voordelen zijn:

  • Plexiglas verhoogt het contrast en de levendigheid van de kleuren
  • Brengt een elegante sfeer in huis
  • Naast de contrast zorgt plexiglas ook voor diepte van de kunst, waardoor het een 3D-effect creëert.

  Nadelen zijn:

  • De reflectie van fel licht of van de zon kan soms storend zijn

  1.2 Conclusie

  Plexiglas is een elegant materiaal dat je foto's behoorlijk wat extra intensiteit kan geven. Vooral het contrast en de levendigheid van de kleuren worden door het glas versterkt, waardoor je juist kleurrijke kunst met sterke contrastverschillen (denk aan nachtfoto's) krijgt. Omdat de afdruk achter het glas wordt geplaatst, geeft een poster van plexiglas ook extra diepte aan de kunst.

  Wel moet je er bij plexiglas rekening mee houden dat je te maken hebt met een hoogglanzend oppervlak. Lichtbronnen kunnen daardoor storende spiegelingen veroorzaken.

  2. Aluminium

  Er zijn verschillende soorten aluminium, zo is er wit aluminium en geborsteld aluminium. Een poster op (wit) aluminium wordt ook wel een foto op dibond genoemd. Dit materiaal zorgt ervoor dat jouw de kunst super scherp is, met een strakke afwerking en een matte finish. Dibond is een kunststofsoort, dat bestaat uit drie stevige lagen en het is 3 millimeter dik. De middelste laag van het dibond is vormvast en ijzersterk. De toplaag van het dibond lijkt erg op aluminium, waardoor beide materialen gebruikt worden voor een foto op aluminium. Door de witte toplaag op dibond is het bijvoorbeeld mogelijk om een design met een witte achtergrond zoals de Smokey kiss abstract poster erop te laten drukken, iets wat op geborsteld aluminium geen wenselijk effect geeft.

  Verder weerspiegelt de witte toplaag op dibond minder het licht dan de toplaag van geborsteld aluminium, hierdoor heeft een poster op dibond een mattere uitstraling met iets minder glans.

  Geborsteld aluminium. Bij geborsteld aluminium zie je de textuur van aluminium juist duidelijk door je gekozen afbeelding heen, waardoor je poster echt tot leven komt.

  Geborsteld aluminium heeft een zilver kleur, wat een mooie industriële uitstraling geeft aan je huis. Bij een geborstelde aluminiumplaat, worden de witte delen in jouw foto niet mee geprint. De witte delen in je foto worden vervangen door de zilvergrijze kleur van het aluminium.

  Dit geeft je poster een matte finish, ook wel butler finish genoemd, en zorgt voor een metaallook van hoge kwaliteit. Dit geeft een uniek effect bij zwart/wit posters, zoals de Vintage Airplane en de Silver Kiss

  2.1 Wat zijn de voor- en nadelen van Aluminium

  Voordelen zijn:

  • Aluminium geeft een fotografische kwaliteit, waardoor de kleuren extra levendig worden
  • Brengt een moderne en industriële sfeer in huis
  • Naast de kwaliteit van de kleuren, is aluminium ook Uv-bestendig, wat betekent dat de zon de kleuren niet kan vervagen
  • Aluminium poster kunnen ook prima buiten worden opgehangen omdat ze bestand zijn tegen weeromstandigheden
  • Geen reflectie van licht, omdat het light geabsorbeerd wordt, wat een heel mooi effect geeft.

  Nadelen zijn:

  • Ruw oppervlak 

  2.2 Conclusie

  Wat is de conclusie? Eigenlijk dat het een kwestie van smaak is. Wij vinden de zwart-wit foto erg goed gelukt op het geborstelde aluminium. Vooral doordat in de witte delen het geborstelde aluminium goed naar voren komt, maar dat is onze smaak. Ook is het belangrijk dat je stilstaat bij wat voor soort sfeer je in je huis wilt creëren.

  3. Canvas

  Canvas is een materiaal dat weinig uitleg nodig heeft en wordt tegenwoordig veel gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo ook als posters. Het bestaat uit een canvas doek dat gespannen wordt over een houten frame om de poster mooi strak te krijgen. Het geheel geeft een mooi ruimtelijk effect op de muur. De canvas poster komt dan als het ware tot leven op je muur! Dit geeft een erg gaaf effect aan het interieur. De print op het canvas zal door het materiaal een matte uitstraling krijgen.

  Canvas is gemaakt van linnen. Doordat deze linnen vezels op een speciale manier met elkaar verweven worden, wordt de poster erg sterk. Dit is ook gelijk een enorm voordeel van een canvas poster. Een canvas poster scheurt veel minder snel dan een papieren variant. Dit maakt dat canvas posters ook heel lang mee gaan.

  Door de speciale techniek van het weven en printen op canvasdoek, verkleurt de poster nooit. Dit in tegenstelling tot poster gemaakt van papier. Als deze te lang in de zon hangt, kan het bedrukte papier op den duur verkleuren, wat je uiteraard niet wilt.

  3.1 Wat zijn de voor- en nadelen van canvas?

  Canvas kent veel voordelen:

  • Canvas is een sterk materiaal
  • Canvas geeft een natuurlijk effect aan de posters door de vezelstructuur
  • Geeft een mooi 3D-effect, door de diepte die gecreëerd wordt
  • Canvas is licht in gewicht en daardoor gemakkelijk op te hangen

  Nadelen zijn:

  • Canvas geeft in vergelijking met dibond en plexiglas een mindere kleur intensiteit

  3.2 Conclusie

  Canvas is een super materiaal om dat 3D-effect te krijgen, waardoor het je huis tot leven brengt. Het materiaal is sterk en licht en geeft een mooi natuurlijk effect aan de poster. Echter is de kleurintensiteit op het canvas wat minder in vergelijking met aluminium en plexiglas.

  4. Conclusie overall

  Wat is de conclusie? Het is een kwestie van smaak, elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Elk materiaal brengt ook een verschillende sfeer in huis. Het is belangrijk dat jij voor jezelf goed weet welk materiaal goed past bij jouw interieur. Dit wil zeggen dat jij goed weet voor ogen hebt ook jij een levendige ruimte wil creëren (canvas), of één met een meer industriële look (aluminium) of een meer elegante sfeer wil creëren (plexiglas). Mocht je er niet uitkomen bij je keuzen, dan staat ons team altijd voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

   

  Nieuwsbrief

  Ik ga ermee akkoord om me te abonneren op updates van Sofia'sposterart.nl

  Recente post

  Reviews

  Toegevoegd aan winkelwagen!
  Gratis Snelle Levering Gratis Blind Ophangsysteem Hoge Kwaliteit Garantie Deskundig Advies WebwinkelKeur Certificaat Gratis verzending bij bestellingen over XX Je komt in aanmerking voor gratis verzending Spend $x to Unlock Free Shipping You Have Achieved Free Shipping Free Shipping For Over $x to Gratis verzending You Have Achieved Free Shipping Gratis verzending bij een bestelling van meer dan XX Je komt in aanmerking voor gratis verzending